Her girişimde olduğu gibi, yeni bir işletme kurarken de mutlaka öğrenme süreci yaşanır ve bazı hatalar yapılır. Ancak, iş pazarlamaya geldiğinde, bazı hatalar girişiminizi tehlikeye atabilir. Bu nedenle, girişimcilerin uzak durması gereken 7 büyük hatayı derledik.
-
Her şeyin mükemmel olmasını beklemek
Birçok insan, her şeyin mükemmel olması için bekler ve bu nedenle fırsatları kaçırır. Eğer siz de bu hataya düşmek istemiyorsanız, ürününüzü veya hizmetinizi hemen kullanılabilir hale getirip isminizi ortaya koyun.
-
Hedef kitle oluşturamamak
Yapmak istediğiniz şeyleri insanlara sorarak geri bildirimler toplayın ve ürününüzü geliştirin. Bu sayede, hedef kitlenizi daha iyi belirleyebilirsiniz.
-
Web sitesinde esip gürlemek
Web sitenize ve online görünürlüğünüze aşırı önem vermek, girişimcilerin düştüğü en büyük hatalardan biridir. Dikkatinizi kalite ve değer üretmek üzerine yoğunlaştırın ve web sitenizi basit ve kullanıcı dostu bir şekilde tasarlayın.
-
İçerik işini küçümsemek
İçerik pazarlaması, pazarlamanızın en önemli parçasıdır. SEO’ya önem verin, kaliteli ve değer yaratan içerikler üretin ve doğru anahtar kelimelerle doğru kitlelere ulaşın.
-
Strateji sahibi olmadan insanlarla tanışmak
Networking, bir girişimci için oldukça önemlidir. Ancak, önceliklerinizi iyi belirleyin ve kimlerle nasıl görüşeceğinizi planlayın. Strateji olmadan insanlarla tanışmak, boşa zaman kaybıdır.
-
Yanlış insanları yanlış yere konumlandırmak
Her işi kendiniz yapamazsınız. İşler yoluna girmeye başladığında, size bağlı bir pazarlama ekibi kurun ve uzmanlıklarını kullanın. Ayrıca, sosyal medya hesaplarınızı profesyonel bir şekilde yönetin.
-
Pazarlama bütçesini yanlış kullanmak
Pazarlama bütçenizi doğru bir şekilde yönetin ve geri dönüşü yüksek pazarlama stratejilerine yatırım yapın. Ayrıca, pazarlama bütçenizin tamamını dijital pazarlamaya harcamayın ve diğer pazarlama yöntemlerini de deneyin.
Girişimilerin başarıya ulaşması için doğru adımlar atması önemlidir. Ancak, birçok girişimci aşağıdaki hatalara düşebilir: her şeyin mükemmel olmasını beklemek, hedef kitle oluşturamamak, web sitesine aşırı önem vermek, içerik işini küçümsemek, strateji sahibi olmadan insanlarla tanışmak, yanlış insanları yanlış yere konumlandırmak ve pazarlama bütçesini yanlış kullanmak.
Bu hatalardan kaçınmak için doğru stratejileri belirlemek, geri bildirimleri toplamak, kaliteli içerikler üretmek, doğru insanlarla doğru şekilde tanışmak, uygun pazarlama ekibini kurmak ve bütçeyi doğru şekilde yönetmek önemlidir.