1. Anasayfa
  2. Kişisel Gelişim

Uyku Düzeni ve İş-Sosyal Hayat İlişkisi: Uykunun İş ve Sosyal Hayata Etkileri

Uyku Düzeni ve İş-Sosyal Hayat İlişkisi: Uykunun İş ve Sosyal Hayata Etkileri
0

Biraz daha uyumak için sabahları neler yapabiliriz ki? Beyin, geç kalmanın zararsız olduğunu düşünerek kendini avutur ve birkaç dakika daha gözleri dinlendirmekten bir şey kaybetmeyeceğini düşünerek tekrar uykuya dalabilir. Bu nedenle işe sürekli olarak geç kalırız.

Özellikle gece hayatını sevenler için iş hayatı gereğinden erken başlar. Bu nedenle, insanlar çalışma hayatının ve erken kalkmanın neden gerekliliği üzerine çeşitli çıkarımlar yaparlar. Herkes erken kalkmanın gereksizliğine değinir ve böylece erken kalkma konusunda yalnız olmadıklarını hisseder. Bu da bir zafer kazanmış gibi rahatlama hissi yaratır ve bir sonraki günü mutlu bir şekilde geçirme umuduyla devam ederler. Peki ya Uyku düzeni iş ve sosyal hayatı nasıl etkiler?

Daha fit ve enerjik olmak için.
Fazla kilolardan kurtulmak ve güne zinde başlamak isteyenler için öğle saatine kadar uyuyarak az yemek yemek pek bir şey ifade etmez. Erken kalkan insanlar, sizden daha erken kalori harcamaya başlarlar. Ayrıca, erken yatarak günde 7-8 saat uyku alabilenler daha zinde bir şekilde işe hazırlanır ve üretime katkıda bulunurlar.

Mutlu bir şekilde uyanmak.
Uykusuz kaldığınızda etrafınıza nasıl sinirli bakışlar attığınızı ve kimseyle konuşmak istemediğinizi bilirsiniz. Günde 7-8 saat uyku aldıktan sonra sabahları nasıl neşeli bir şekilde uyanmaya başladığınızı deneyimleyip görebilirsiniz.

Cilt sorunlarının azalması.
Son zamanlarda büyük bir projeniz için fazla çalışıp geç yattığınız ve erken kalkmaya başladığınızda cildinizin yağlandığını, yıprandığını ve kızardığını fark etmiş olabilirsiniz. Bu durum düzensiz beslenmenizin bir sonucu olabilir.

Geç yatıp uykunuzu almadığınız için düzensiz besleniyorsunuz ve cildinizi dinlendirmiyorsunuz. Uyku düzeninizi koruduğunuzda bu sorunlardan büyük ölçüde kurtulabilirsiniz.

Kendinizi daha iyi ifade etmek.
Uyku düzensizliği, kendinizi iyi ifade edemediğinizi düşündüğünüz anların başlıca nedenlerinden biridir. Geç saatlere kadar uyanık kalmak, sözcük bulmakta zorlanma ve düzgün bir şekilde konuşamama gibi sorunlara yol açar. Kendinizi daha iyi ifade etmek için uyku düzeninizi sağladığınızdan emin olun.

Daha fazla uyku daha fazla mutluluk.
Uyku düzeninize dikkat ederek daha mutlu olabilir ve mutsuzluk ve gerginlikle daha iyi başa çıkabilirsiniz. Araştırmalar, günde 7-8 saatten az uyuyan kişilerin negatif enerji karşısında daha kolay ruh hallerinin düştüğünü ve daha çabuk mutsuz olduklarını göstermektedir.

Kaza riskinin azalması.
Uykusuzluk trafik kazalarında gözlerin kapanmasının yanı sıra görüş kalitesinin düşmesi gibi sorunlara da yol açar. Uykusuzluk, gözlerin yorgun düşmesine, odaklanma ve görüntü seçme yeteneğinin azalmasına neden olur. Uykusuzluk halüsinasyonlara da sebep olabilir.

Kronik migren ve baş ağrılarından kurtulma.
Uzun süre uyanık kalmak hem bedeninizi hem de zihninizi yorar. Bu nedenle, daha uzun süre ışığa maruz kalmak, düşünme ve üretme sürecinde olan beyninizi aşırı yorduğunu düzenli olarak size bildirir. Bu düzenli bildirimler kronik migren ağrısı olarak ortaya çıkabilir.

Kalp hastalıklarına karşı önlem almak.
Yetersiz uyku alan kişiler kalp hastalıkları riski altındadır. Gece geç saatlere kadar uyanık kalanlar, kalp çarpıntısı, kalp krizi gibi ritim bozuklukları riskini artırır.

Gece geç saatlere kadar çalışıyorsanız, uyku düzeninizi sağlamak için en az 7 saat uyuyabileceğiniz şekilde çalışma planınızı düzenlemeye çalışın. İş ve sosyal yaşantınızdaki başarınızı, uyku düzeninizi sağlayarak artırabilirsiniz.

Uyku düzenimizi korumak iş ve sosyal hayatımızı olumlu yönde etkiler. Düzenli uyku almak bizi daha fit, enerjik ve zinde tutar. Mutlu bir şekilde uyanır, cilt sorunlarında azalma görür, kendimizi daha iyi ifade ederiz ve daha mutlu olur, kaza riskini azaltır, kronik migren ve baş ağrılarından kurtuluruz. Kalp hastalıklarına karşı önlem alarak sağlığımızı koruruz. Bu nedenle, uyku düzenimize dikkat etmek ve yeterli uyku almaya gayret etmek önemlidir. İş ve sosyal yaşamımızdaki başarıyı uyku düzenimizi sağlayarak artırabiliriz.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir